Vattenbeständighet

När det kommer till solcellsanläggningar är valet av kablar avgörande för optimal prestanda och säkerhet. Det finns olika skyddsklasser att överväga, som AD7 och AD8 som är vanliga för solcellskablar. Men vad skiljer de åt egentligen? Vad kräver just din anläggning?

AD7

Solcellskablar med skyddsklass AD7 är utformade för att vara tåliga mot nedsänkning i vatten under kortare perioder. Solcellskablarna av typen H1Z2Z2-K är enligt standarden EN 50618 lämpliga upp till skyddsklass AD7 - alltså skyddade mot kortvarig nedsänkning i vatten.

AD8

Kablarna med skyddsklass AD8 är utformade för att kunna klara nedsänkning i vatten på obestämd tid. Om inte kablarna på din solcellsanläggning ska permanent ligga under vattnet räcker skyddsklassen AD7 gott och väl.

Våra solcellskablar

Vår SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K har en högre grad av vattentäthet jämfört med standarden för andra H1Z2Z2-K kablar som uppfyller skyddklass AD7. Den är dock inte lämplig för permanent nedsänkning i vatten. Väljer du våra kablar kan du vara säker på att du får tillförlitgliga och prisvärda kvalitetskablar och en partner till dina solcellsinstallationer som alltid gör det lilla extra.