Kraven på maskiner och deras elektriska komponenter inom livsmedelsindustrin går långt över standarden för den klassiska anläggningstekniken. Temat hygien spelar en nyckelroll här. Produktionsanläggningar och deras komponenter måste ha en hygienisk design. Inom livsmedelsindustrin är det primära målet för oss att förhindra produktförorening. Det görs delvis genom den hygieniska utformningen av produktionsanläggningar och deras komponenter. Utöver själva utformningen, som ska vara konstruerad så att inga skadliga mikroorganismer kan bosätta sig, ska systemen även vara lätta att rengöra samt klara av aggressiva rengörings- och desinfektionsmedel samt het ånga.

Vi erbjuder ett brett utbud av styr- och kraftkablar som är mycket motståndskraftiga mot termisk, kemisk och mekanisk belastning.

Vi har även passande kabeltillbehör:

HELUTOP HT-Clean till exempel har en särskilt slät yta så att smuts av alla slag inte kan fastna på den. Den rostfria skruvanslutningen är också resistent mot alla vanliga kemiska rengöringsmedel. Den är godkänd av EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) och är därför tillämpad för säker produktion av livsmedel.

Har du några frågor?

Kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig och tillsammans identifiera de bästa produkterna till just ditt specifika behov.