Idag är det omöjligt att föreställa sig industriell produktion utan drivteknik: utan den skulle inget transportband rulla, ingen robot skulle röra sin arm och ingen verktygsmaskin skulle producera delar. Drivteknik säkerställer rörelse genom kraftöverföring och förser maskiner med energi och nödvändig information. Båda överförs med hjälp av kablar och ledningar. I många fall överförs inte bara energi, utan även andra funktioner aktiveras, såsom överföring av stora datamängder eller styrning av drivelement – ​​med inget utrymme för fel. Kablarna och ledningarna som används utsätts för en mängd olika miljöförhållanden på grund av deras olika användningsområden. De måste till exempel vara robusta, flexibla eller elektromagnetiskt kompatibla (EMC). Det är här vår kunskap och erfarenhet kommer in i bilden.

Under varumärket TOPSERV® kombinerar vi de olika kraven och egenskaperna hos kablar och ledningar inom drivteknikområdet. Vi erbjuder produkter för rörliga och icke-rörliga applikationer, olika böjradier, samt kablar som är både halogenfria och UV-resistenta. Dessutom har vi kablar och vajrar för kedjeanvändning samt motor-, servo- och encoder kablar för utomhusbruk. Användningen av våra kablar i tuffa industriella miljöer testas och dokumenteras dagligen genom olje-, temperatur-, vridnings- och kedjetester i vårt forsknings- och utvecklingscenter.

Likaså erbjuder vi enkabellösningar för vanliga servomotorer med TOPSERV® Hybrid-serien. Dessa kräver mindre anslutningsteknik, vilket resulterar i snabbare installation eller förenklad kablage för kunderna. Förutom kostnadsbesparingarna ger enkabelteknologin även mekaniska fördelar som utrymmes- och viktbesparingar för att kunna flytta verktygsmaskiner.

Har du några frågor?

Kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig och tillsammans identifiera de bästa produkterna till just ditt specifika behov.