Oavsett om det gäller konstruktion, transport eller verktygs- och maskintillverkning är det omöjligt att föreställa sig de olika industrigrenarna utan stål och därför anses den vara den viktigaste metallen i vår tid.

I masugnar tillverkas flytande tackjärn av järnhaltiga insatsmaterial. Det bearbetas sedan till råstål i stålverk. De enskilda produktionsprocesserna innebär extremt höga temperaturer, flygande gnistor och aggressiva ämnen. Kablarna och tillbehör som används vid produktionen måste klara av dessa förhållanden.

Innan tillverkningsprocessen sker måste även strömförsörjningen etableras. Det ställs hårda krav även på dessa kablar. Oavsett om det gäller styrkablar, datakablar eller kabelförskruvningar - vi på HELUKABEL erbjuder rätt produkter för den speciella industriella miljön.

Har du några frågor?

Kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig och tillsammans identifiera de bästa produkterna till just ditt specifika behov.

Exempel på kablar inom stålindustrin

MULTITHERM 400-ES är utrustad med ett extra lager av robust, flätat högkvalitativt stål som fungerar som skydd från aggressiva ämnen som gjutpulver och fluorvätesyra. Kabeln blir mekaniskt mycket motståndskraftigt. Styrkabeln kan användas vid temperaturer i upp till 400°C.

HELUTHERM 1200/1200-ES tål temperaturer upp till 1 100°C och har därför en speciell kärnisolering bestående av en glasfiberfläta som är impregnerad med silikon.

I THERMFLEX 180 EWKF, som kan användas vid upp till 180°C, är både den yttre manteln och kärnisoleringen gjorda av ett speciellt silikongummimaterial. Dessutom är manteln särskilt motståndskraftig mot nötning och hack, vilket gör den mycket mer motståndskraftig än en vanlig silikonkabel. Därmed garanteras en längre livscykel. Denna styrkabel finns även i skärmade och halogenfria versioner. Dessutom är den resistent mot högmolekylära oljor, mjukgörare, utspädda syror och alkalier så som oxidanter.

Inom området kabeltillbehör erbjuder HELUKABEL temperaturtåliga skyddsrör. Till exempel kan vårt HTP-rör användas vid 1 090°C under en kort tid. HTP-kanalen har hög isoleringsfaktor som beror på mantell av silikon som innehåller järnoxid. Dessutom kan HELU-S-RK-N kabelskor av nickel användas i temperaturer upp till +500°C, och metallröret av rostfritt stål med Agraff-profil kan användas i temperaturer upp till +600°C.

HELUPOWER 1000-RV-K