I bilar har nätverksanslutna sensorer och ställdon länge varit standarden. I bostäder och offentliga byggnader finns det dock fortfarande ett behov att komma ikapp. Men ett smart hem är inte längre en teknisk utmaning. HELUKABEL erbjuder rätt produkter för detta ändamål. Intelligenta nätverkstjänster ska inte bara göra vardagen lättare för invånarna, utan också säkerställa förbättringar inom områdena säkerhet, energieffektivitet, flexibilitet och driftskostnader. Från strömbrytare till larmsystem, de olika tekniska utrustningar kopplas samman automatiskt via sensorer och manöverdon och förblir ändå individuellt styrbara.

Den så kallade bussteknik enligt EIB/KNX-standarden är den som används mest i detta fall. Alla sensorer och ställdon i smarta byggnader är anslutna via en telefonlinje för att utbyta information. Med busskabeln "E-Bus/KNX" erbjuder HELUKABEL en lämplig lösning med olika ledarstorlekar och yttermantelmaterial för att garantera den perfekta kommunikationen i enlighet med EIB/KNX riktlinjer. Kabeln kan installeras på, i och under gips samt i torra och fuktiga rum. Det är även möjligt att installera utomhus, men endast med en speciell kabelstruktur. Den finns även i en flamskyddad och en halogenfri version.

Har du några frågor?

Kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig och tillsammans identifiera de bästa produkterna till just ditt specifika behov.