Efterfrågan på elektricitet från förnybara energikällor ökar för varje dag som går. För att möta den här efterfrågan är det viktigt att generera el genom solceller. I solceller omvandlas energi från solens strålar till elektrisk energi genom den fotoelektriska effekten. För att få tillgång till den omvandlade energin kopplas solceller till moduler och integreras i solcellssystem.

Säker och långvarig kablage av de enskilda modulerna mellan varandra samt kabeldragning av de olika delar med växelriktaren är viktigt för solcellsanläggningar. På grund av enstaka extrema väderförhållanden utomhus ställs det hårda krav på kablarna. För kablage av solcellsmoduler erbjuder HELUKABEL märket SOLARFLEX, högkvalitativa kablar certifierade av TÜV. På grund av den speciella mantelmaterial och isoleringsmaterial är de inte bara flamskyddade och halogenfria, utan även motståndskraftiga mot ozon, UV-strålning, syror, alkalier, hydrolys och ammoniak. Inte ens gnagare har en chans mot denna kabel, eftersom våra SOLARFLEX-kablar även finns med gnagarskydd.

Vi på HELUKABEL har även kabellösningar för infrastruktur sv solcellsparker. Olika jord- och mellanspänningskablar finns tillgängliga på vårt lager. Våra aluminiumkablar är ett lättare och mer kostnadseffektivt alternativ.

Har du några frågor?

Kontakta oss! Vi ser fram emot att hjälpa dig och tillsammans identifiera de bästa produkterna till just ditt specifika behov.