Energikedjor och system för alla industrier och tillämpningar

Energikedjor, även kända som e-kedjor, kabelkedjor eller släpkedjor, utgör vitala komponenter i mekaniska system. Energikedjor används ofta inom industriella tillämpningar såsom maskinteknik, automationsteknik, robotteknik och materialhantering. Deras primära funktion är att säkert överföra och skydda energi, data och signaler under förhållanden där de utsätts för diverse yttre påfrestningar. En kritisk aspekt av kabelkedjors effektivitet ligger i den harmoniska samverkan mellan de rörliga komponenterna, inklusive kablar, slangar, den interna uppdelningen, dragavlastning och styrskenor.

För att säkerställa optimal prestanda och maximera både driftsäkerhet och livslängd är det avgörande att de material som används i energikedjor är noga utvalda och väl samordnade. Energikedjor spelar en central roll i att förhindra driftstopp i applikationer där energi behöver överföras till rörliga delar, oavsett om det gäller elektricitet, gas, luft eller vätskor. Genom att implementera energikedjor i maskindesignen kan man avsevärt förbättra systemets tillförlitlighet och effektivitet.

Skicka en offertförfrågan

Kolibri - standard energikedja

Kolibri är en prisvärd energikedja för lättviktsapplikationer. Tack vare den integrerade plastkopplingen behövs inga ytterligare monteringsdelar.

Applikationer: bland annat robotar, hanteringsteknik, materialhantering, pappersmaskiner och textilmaskiner.

Datablad: PDF

PKK - Plastkombikedja

PKK kombinerar alla fördelar med energikedjor i ett system: PKK kan förkortas och förlängas utan verktyg, öppnas, utökas och stängas.

Applikationer: bland annat robotar, hanteringsteknik, verktygsmaskiner och textilmaskiner.

Datablad: PDF

PLE - kabelsläp med aluminiumstag med plastprofiler

PLE med aluminiumsstag är billigare och lättare än stålkedjan. Styrs kedjan i en styrränna kan den användas för åkrörelser upp till 100 meter.

Applikationer: bland annat verktygsmaskiner, hanteringsutrustning, hantering och lyftning.

Datablad: PDF

SLE - energikedja av länkband i stål, rostfritt stål och härdat utförande

SLE finns tillgänglig i stål, rostfritt stål och i härdad version. Den kan levereras med håninlägg (SLE och SLA), gummiprofiler (SLS), fackindelningar (SLP) och rörstag (SLR).

Applikationer: verktygsmaskiner, valsverk, träbearbetningsmaskiner, lyft- och transportanordning,
truckar m.m

Datablad: PDF

GKA - stor specialsläpkedja

GKA används för stora mängder kablar och slangar med stora yttre diametrar, samt för fribärande längder upp till 18 m med nästan obegränsade dimensioner och materialval.. Kedjan finns även i rostfritt stål av kvalitet V4A samt i specialversioner.

Applikationer: bland annat kvarnar, offshore och stora verktygsmaskiner.

Datablad: PDF

SFK - Sluten energikedja i stål

Det slutna stålskalet hos SFK erbjuder kablar och slangar ett gott skydd mot varma spån, svetssprut och gnistor.

Applikationer: SFK har bevisats vara effektivt på korta förflyttningsavstånd och vid låga slagfrekvenser i verktygsmaskiner, specialmaskiner och många andra applikationer.

Datablad: PDF

PFR - sluten energikedja i plast

PFR lämpar sig för korta åkvägar i miljöer med damm, spån, smuts och andra yttre faktorer. Röret är enkelt att förkorta och förlänga. Det metallbelagda röret är optimalt för användning inom områden med varma spån, svetssprut eller gnistor.

Applikationer: bland annat verktygsmaskiner, svetsmaskiner och metallbearbetning.

Datablad: PDF