Fördelar med Single Pair Ethernet

Är du trött på begränsningarna hos traditionella Ethernet-lösningar? Uppgradera till den toppmoderna teknologin Single Pair Ethernet (SPE) och förändra sättet din industriella verksamhet kommunicerar på. Därför är övergången banbrytande:

  • Gigabithastigheter, minimalt kablage: Med SPE upplever du blixtsnabb datatransmission i gigabithastigheter, med hjälp av endast ett par ledningar. Säg adjö till trassel och hej till effektivitet.
  • Plats- och kostnadsbesparingar: SPE:s innovativa design innebär färre kablar, mindre krångel och minskade kostnader. Tänk dig den extra utrymme och resurser du kommer att få genom att optimera din kabelinfrastruktur.
  • Framtidssäker investering: Att välja SPE handlar inte bara om en kortvarig lösning - det är en framåtblickande investering. Ligga steget före och positionera din verksamhet för framtida teknologiska framsteg.
  • Integrerad strömförsörjning: Våra SPE-kablar stöder ""Power over Data Line" (PoDL), vilket gör det möjligt att inte bara överföra data utan också att driva enheter genom samma kabel. Förenkla din installation och minska komplexiteten.
  • Kommunikation i realtid: Höj din industriella kommunikation till en ny nivå av responsivitet. SPE möjliggör kommunikation i realtid ända ner på fältets nivå och förbättrar den övergripande systemprestandan.
  • Skräddarsydda lösningar: Vårt team av experter kommer att arbeta nära dig för att skräddarsy SPE-lösningar som passar perfekt för dina unika behov och krav.

Gå inte miste om potentialen. Ta till dig kraften hos Single Pair Ethernet och förändra din industriella kommunikation i grunden. Kontakta oss idag för att utforska hur SPE kan omvandla dina operationer till det bättre.

Möjliga applikationer för SPE

Ursprungligen uppstod SPE-tekniken inom fordonsindustrin och finslipades för att hantera begränsningar gällande utrymme och vikt – återkommande ämnen inom sektorn. Men dragningskraften hos Single Pair Ethernet (SPE) begränsas inte enbart till fordonsindustrin. Industrier över hela spektrumet inser dess fördelar, särskilt där pålitlig dataöverföring är avgörande.

SPE:s ursprung ligger i strävan efter att effektivisera fordonsverksamheten, men dess attraktionskraft sträcker sig långt bortom det. Behovet av snabb dataöverföring är universellt och driver olika branscher att utforska möjligheterna med SPE. Teknikens unika fördel ligger i minimal installationsinsats och utrymmeskrav. För första gången introducerar SPE en värld av kontinuerlig automation på fältets nivå. Tänk dig en sömlös integration – sensorer, aktuatorer och enheter som arbetar i harmoni. Dessa element var traditionellt bundna till högre kontrollskikt genom fältbussystem som skiljer sig från Ethernet-nätverk. Nu sammanfogas dessa element genom Single Pair Ethernet och denna transformation överbryggar en befintlig klyfta och positionerar SPE som en avgörande kraft inom den industriella Internet of Things (IIoT) och Industry 4.0.

Realtidskommunikation, en kännetecken för SPE, når hela vägen ner till fältet. Som en följd av detta framstår Single Pair Ethernet som en nyckelteknik, redo att omforma industrier, främja dynamisk automation och inleda en ny era av anslutning.

Vilka typer av Single Pair Ethernet finns det?

För att underlätta för användarna att anamma teknologin finns det flera standarder för Single Pair Ethernet. SPE kategoriseras i olika grupper baserat på räckvidd och datatransmission, likt det sätt tidigare industriella Ethernet-lösningar var strukturerade:

Traditional Industrial EthernetSingle Pair Ethernet
ISO IEC 11801 StandardHastighetAntal ledareStandardHastighetAntal ledare
Cat 310 Mbit210BASE-T1L10 Mbit / 3,280 ft (1000 m)1
Cat 5100 Mbit2
Cat 5e1 Gbit41000BASE-T11 Gbit / 130 ft (40 m)
Cat 65-10 Gbit*4
Cat 6A10 Gbit4MultiGigBASE-T1
(under development)
2.5-10 Gbit up to 33 ft (10 m)
Cat 710 Gbit4

SPE-kablar från HELUKABEL

Kablar för Single Pair Ethernet är uppdelade i olika kategorier beroende på tvärsnitt och tillämpning:

TvärsnittHastighetApplikation
AWG 261 Gbit 1000BASE-T1 up to 130 ft (40 m)Type A - fast installation
Type B - flexibel installation
Type C - dynamisk application, t.ex. kabelkedja
Type R - robotik
AWG 221 Gbit 1000BASE-T1 up to 130 ft (40 m)
AWG 22 + AWG 18 (Hybrid Data + Power)1 Gbit 1000BASE-T1 up to 130 ft (40 m)
AWG 18
10 Mbit 10BASE-T1 up to 3,280 ft (1000 m)
Type A - fast installation
Type B - flexibel installation
AWG 16

HELUKABEL har redan flera kabaltyper i sitt sortiment som är designade för Single Pair Ethernet-teknologi. Följande produkter finns för närvarande tillgängliga:

ArtikelnummerSPE-standardTvärsnittApplikation
1101774810BASE-T1LAWG18för fast installation
110180671000BASE-T1AWG26för kabelkedjor
110180681000BASE-T1AWG22för kabelkedjor

Medlem i SPE Industrial Partner Network sedan 2019

Denna förening, baserad i Tyskland, är en sammanslutning av företag som specifikt syftar till att främja Single Pair Ethernet-teknologi och förespråka enhetliga standarder. Informations- och utbytesplattformen har nu 52 medlemmar. Som en premiummedlem i SPE Industrial Partner Network och medlem i Technical Working Group spelar HELUKABEL en nyckelroll för att driva teknologisk utveckling framåt. Fokus ligger på utvecklingen av en konsekvent standardiserad infrastruktur för att göra övergången till Single Pair Ethernet så enkel som möjligt för tillverkare och användare.

För ytterligare information besök www.single-pair-ethernet.com eller ladda ner SPE-flyern.

Kontakta oss

E-post: info@helukabel.seHELUKABEL AB
 Spjutvägen 1
Telefon: +46 8 55 77 42 80175 61 Järfälla