HELUKABEL erbjuder olika lösningar för industriellt Ethernet för att möta utmaningarna i utvecklande industrier. Våra HELUKAT®-kablar är mycket mer än genomsnittliga industriella Ethernet-kablar.

Kommunikationsprotokoll

 • PROFINET (Typ A, B, C & R), Ethernet/IP, EtherCat, CC-Link och andra.

Maximera hastigheten

 • Kategori 5 till Kategori 7 är tillgängliga. Ju högre kategori, desto mer data överförs, över längre avstånd och vid högsta hastigheter (10 Gb/s vid 1200 MHz).
 • Datatransmissionshastigheter är bakåtkompatibla samtidigt som man tänker på framtida infrastrukturutveckling.

Miljö- och mekaniska fördelar:

 • Robusta mantel av PUR, PVC och FRNC som är kemikalie-, olje-, mikrobiell- och temperaturresistenta. PUR-kablar erbjuder överlägsen mekanisk styrka, flexibilitet och hållbarhet, vilket gör dem mer lämpliga för tuffa industriella miljöer där påfrestningarna kan vara höga, passar till kabelkedjor. PVC-kablar kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ för mindre krävande användningsområden.
 • För kontinuerlig flexibel användning (kabelkedja)
 • Torsionsresistenta (+/180°) Typ R för robotapplikationer.

För att välja rätt kabel för industriell ethernet finns det några viktiga sakre att tänka på:

 • Hastighet och bandbredd: Det är som att välja hur många körfält motorvägen ska ha. Om du har många maskiner som behöver skicka mycket data, behöver du en kabel med hög bandbredd och hastighet för att säkerställa snabb och smidig kommunikation.
 • Avstånd och längd: Precis som att tänka på hur lång motorvägen behöver vara, måste du veta hur långt avståndet är mellan de enheter som ska anslutas. Vissa kablar kan överföra data över längre avstånd utan att förlora kvalitet.
 • Isolering och skydd: Om det finns risk för elektrisk störning eller EMI (elektromagnetisk interferens) i din fabrik, är det viktigt att välja en kabel med bra isolering och skydd för att undvika störningar och dataförluster.

  Installation och underhåll: Tänk på hur enkelt det är att installera och underhålla kabeln. Enkel installation kan spara tid och pengar.
 • Skydd och Hållbarhet: Fabriksgolvet kan vara en tuff miljö med vibrationer, fukt och ibland till och med kemikalier. Så välj en kabel som är robust och tålig nog att klara av dessa förhållanden. Kabeln bör ha tillräckligt skydd för att undvika skador och störningar.
 • Standarder och kompatibilitet: Se till att den kabel du väljer följer de industriella Ethernet-standarder som används i din bransch. Detta säkerställer att kabeln är kompatibel med andra enheter och system.
 • Framtidssäkerhet: Teknologin utvecklas snabbt. Försök att tänka på framtiden och välj en kabel som kan hantera ökande datakrav och nya teknologier.

Genom att tänka på dessa faktorer och rådgöra med oss kommer du välja en industriell Ethernet-kabel som passar perfekt för ditt unika behov och säkerställa en pålitlig och snabb kommunikation mellan dina enheter.

Varför ska man välja patchkablar?

Som vår kund har du fördelen att kunna välja våra patchkablar som är skräddarsydda för dina specifika behov. Patchkablar är korta kablar med förmonterade kontakter som används för att skapa snabba och pålitliga anslutningar mellan nätverksenheterna. Patchkablar är särskilt värdefulla när snabb installation, effektiv kabelhantering och pålitliga kortdistansanslutningar är avgörande. Här är några skäl till varför Helukabels patchkablar är det rätta valet för dig:

 • Exakta längder: HELUKABEL erbjuder patchkablar i olika längder, så att du kan välja kablar som passar det exakta avståndet mellan dina enheter. Detta gör att du undviker överflödig kabel och säkerställer en ren och strukturerad installation.
 • Flexibilitet: Helukabels patchkablar ger dig en snabb och flexibel lösning för att etablera anslutningar mellan enheter som servrar, switchar, routrar och annan nätverksutrustning. Du kan enkelt ansluta och frånkoppla dem, vilket gör dem idealiska när enheter behöver omplaceras eller bytas ut regelbundet.
 • Branschstandard och kompatibilitet: Vi designar våra patchkablar i enlighet med branschstandarder, vilket säkerställer att de är kompatibla med olika nätverksutrustningar. Detta gör att du kan vara säker på att våra kablar integreras smidigt.
 • Kostnadseffektivt: atchkablar är inte bara högpresterande utan också kostnadseffektiva, särskilt i situationer där flera anslutningar krävs på begränsad yta.
 • Optimerad kabelhantering: Vi förstår vikten av en effektiv kabelhantering i industriella miljöer. Våra patchkablar är kortare än traditionella nätverkskablar, vilket minimerar trassel och ser till att ditt system förblir ordnat och i drift.
 • Säker datatransmission: Våra patchkablar är konstruerade för kortdistansanslutningar och ger minimal signalöverföringsförlust. Detta garanterar pålitlig och snabb datatransmission.
 • Enkel felsökning: Vi vet att snabb felsökning är avgörande i komplexa industriella installationer. Våra patchkablar gör det enkelt för din verksamhet att isolera och testa enskilda anslutningar, vilket sparar tid vid diagnos och åtgärd av nätverksproblem.
 • Uppgradering: Teknologiska framsteg kräver ibland uppgradering eller utökning av nätverket. Våra patchkablar gör det smidigt att lägga till nya enheter eller byta ut befintliga, vilket minimerar avbrott.

PROFIBUS och PROFINET är industriella kommunikationsprotokoll som kopplar enheter inom industriell automation. PROFIBUS är äldre teknik, med hastigheter upp till 12 Mbit/s för enklare applikationer. PROFINET är modernare, med hastigheter från 100 Mbit/s till 1 Gbit/s, idealiskt för realtids- och komplexa automatiseringssystem. Kika på vårt produktutbud för PROFINET och PROFIBUS!

HELUKAT® är våra Industriella ethernet kablar. HELUKAT® finns med diverse olika specifikationer; UL, halogenfritt, oljeresitent, robusta och många fler. Kika på vårt produktutbud här!

Välj mellan många olika fältbusskablar som är anpassade för CAN-bus nätverk. Kika på vårt produktutbud här!

DeviceNet-busskablar baserade på CAN-teknologi. Kika på vårt produktutbud här!

Välj mellan olika ASI-kablar med olika specifikationer. Kika på vårt produktutbud här!

Kontakta oss

E-post: info@helukabel.seHELUKABEL AB
 Spjutvägen 1
Telefon: +46 8 55 77 42 80175 61 Järfälla