Upplev sömlös integration och ta dina projekt till nya höjder med HELUKABEL

HELUKABEL erbjuder en mångsidig samling av datakablar, nätverkskablar och busskablar som är skräddarsydda för industriell automation, processautomation och byggnadsteknik. Oavsett om det är en flexibel kabel för fast installation eller för enstaka rörelser, med UL/CSA-godkännande eller enligt NFPA 79, erbjuder HELUKABEL den optimala kabellösningen.

Men det är inte allt. Vårt sortiment inkluderar även kontakter och noggrant tillverkade och färdigmonterade patchkablar som förenklar ditt nätverksbygge.

I grund och botten är HELUKABEL din one stop shop - en leverantör av mycket mer än bara kablar.

Vill du läsa på om hur industriell kommunikation fungerar? Skrolla lite längre ner!

INDUSTRIAL ETHERNET, LWL, PROFIBUS, LAN, EIB, LON, HOSPITAL BUS, FOUNDATION FIELDBUS, AS-INTERFACE, PROFINET, INTERBUS, DEVICENET, PLUG CONNECTORS, CC-LINK, CAN, PROFIBUS PA
INDUSTRIAL ETHERNET, LWL, PROFIBUS, LAN, EIB, LON, HOSPITAL BUS, FOUNDATION FIELDBUS, AS-INTERFACE, PROFINET, INTERBUS, DEVICENET, PLUG CONNECTORS, CC-LINK, CAN, PROFIBUS PA

Hur fungerar egentligen industriell kommunikation och vad innebär de olika begrepp? Vi reder ut!

Tänk dig att en fabrik är som en komplex maskin där olika delar samarbetar för att producera varor. Denna "maskin" består av flera viktiga komponenter som samarbetar:

  • Människa-maskin-gränssnitt (HMI): Tänk dig att detta är gränssnittet där människor kan interagera med maskinen, som en slags digital styrpanel. Detta är hur vi ger instruktioner och får återkoppling om hur maskinen fungerar.
  • Programmerbara styrsystem (PLC): Här har vi hjärnan som styr allt. Den tar beslut baserade på instruktioner och ser till att alla delar samarbetar smidigt.
  • Motorstyrning och sensorer: Dessa delar fungerar som "sinnen" för maskinen. De övervakar hur saker rör sig, vilka villkor som råder och skickar denna information till hjärnan, PLC.
  • Industriella styrenheter: Dessa fungerar som dirigenter. De talar om för motorerna hur de ska röra sig för att optimera produktionen.

Nu till det spännande - hur pratar dessa olika delar med varandra? Här kommer protokoll som CAN (Control Area Network), Modbus, Profibus och CC-Link in. Dessa protokoll fungerar som översättare mellan de olika delarna. De ser till att meddelanden och instruktioner når rätt delar på rätt sätt.

Men det finns också nya och avancerade "översättare" som EtherCAT, ProfiNET, Ethernet/IP, Sercos III, Powerlink och CC-Link IE. Dessa protokoll har utvecklats för att möta de moderna behoven av realtidskommunikation och effektivt samarbete mellan delarna. De är som de senaste översättningsverktygen för att säkerställa att alla delar pratar samma språk i perfekt harmoni och snabbare än någonsin.

Så när HMI säger "starta produktionen!" översätter dessa protokoll det till ett språk som PLC och andra delar förstår. PLC säger sedan åt motorerna att börja röra sig i en viss takt, och sensorerna ger feedback tillbaka. Allt detta händer blixtsnabbt.

Kontakta oss

E-post: info@helukabel.seHELUKABEL AB
 Spjutvägen 1
Telefon: +46 8 55 77 42 80175 61 Järfälla