HELUKABEL lanserar nya varianter av HELUPOWER SOLARFLEX

HELUKABEL meddelar stolt att de utökar sitt sortiment av solcellsprodukter genom att introducera två nya varianter av sina HELUPOWER solkablar: HELUPOWER SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K UL samt HELUPOWER SOLARFLEX-X PREMIUM.

En av nyheterna är HELUPOWER SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K UL. HELUKABEL är den första tillverkaren att erbjuda en solkabel konstruerad enligt UL 4703, ett viktigt kriterium för systemtillverkare som fokuserar på att exportera produkter till utländska marknader, som USA. Denna kabel är också lämplig för global export tack vare sina godkännanden enligt DIN EN 50618 och IEC 62930. Detta optimerar lagerkapaciteten och förenklar inköpsprocesser genom att endast en kabel behöver lagerhållas istället för många olika varianter.

En annan spännande nyhet är HELUPOWER SOLARFLEX-X PREMIUM. Denna design är certifierad enligt TÜV 2 PfG 2750 och är särskilt lämplig för användning i flytande solcellssystem eller flytande solkraftverk. Kabeln har en särskilt lång livslängd och är lämplig för internationell användning tack vare sina godkännanden enligt DIN EN 50618 och IEC 62930. Med denna kabel erbjuder HELUKABEL en lösning specifikt utformad för den snabbt växande marknaden för flytande solcellsanläggningar.

Den redan beprövade standarddesignen SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K fortsätter att vara en pålitlig lösning för solcellssystem i många olika applikationer. Kabeln är halogenfri, flamsäker och motståndskraftig mot UV-strålning, ozon, klimatpåverkan och vatten, vilket gör den perfekt för utomhusbruk. Dess godkännande enligt den europeiska normen EN 50618 garanterar dess tillförlitlighet i fält.

För installatörer som behöver extra skydd mot gnagare finns också NTS-varianten av SOLARFLEX-kablarna. Detta skydd består av ett rostfritt, rostbeständigt stålnät som täcker 80-85% av kabelns yta, vilket effektivt förhindrar möss, råttor, vesslor eller andra gnagare från att orsaka störningar eller avbrott i solcellssystem utan att behöva använda kemikalier.

Tack vare dessa nya kabelvarianter kan installatörer nu hitta ännu fler lösningar för sina projekt och dra nytta av HELUKABELs decennier av erfarenhet inom elanslutningsteknik.

För mer information om SOLARFLEX-kablar, tryck här.

tillbaka