Högflexibla kablar för kabelsläp och öppna installationer som förenar TC-ER med flamsäkerhet

HELUKABEL erbjuder en brett utbud av högflexibla kablar som förenar TC-ER (Tray Cable -Exposed run), flamsäkerhet med imponerande flexibilitet, perfekt för rörliga applikationer som kabelsläp och öppna installationer som kabelstege. Använd samma kabel i både kedjan och kabelstegen, eftersom kablarna är UL-listade eliminerar detta behovet av extra kopplingspunkter efter kedjan och undviker dubbel lagerhållning av kabel för både kedjan och Tray Cable Exposed Run.

  • Bild på högflexibla kablar på en installation
  • Brandsäkerhet

Effektivare installation och lägre kostnader: Öppen installation av elektriska kablar utan rör eller slutna kabelkanaler är i många fall fördelaktigt för användaren. Dock krävs korrekt godkännande, som exempelvis TC-ER-certifiering i USA för att placera kablar på en kabelstege. Detta krav innebär specifika material- och konstruktionskrav, inklusive flamsäkerhet.

Utmaningen är att den ökade flamsäkerheten hos TC-ER-kablar ofta går hand i hand med minskad flexibilitet. Detta kan leda till problem, särskilt i kabelbärande applikationer där konstant rörelse är normen. Resultatet blir sänkt hållbarhet och ökad risk för kabelbrott, vilket i sin tur kan resultera i dyra driftstopp.

  • Multiflex-kabel

    Tack vare deras TC-ER-godkännande är PVC-styrkablarna MULTIFLEX 600 och MULTIFLEX 600-C lämpliga för att läggas öppet och oskyddat på kabelstegar upp till maskinen.

  • TOPSERV servokabel

    TOPSERV 600 VFD och TOPSERV 650 VFD-servokablar är idealiska som matningskablar för servomotorer.

För situationer som kräver både TC-ER-godkänd flamsäkerhet och överlägsen flexibilitet erbjuder HELUKABEL två optimala lösningar: PVC-styrkablar MULTIFLEX 600 (oskärmad) och MULTIFLEX 600-C (skärmat). Dessa kablar, med sina TC-ER-godkännanden, är idealiska för öppen och oskyddad installation på kabelstege fram till maskinen. De är speciellt konstruerade som permanenta rörliga anslutningskablar i kabelsälp för industriella maskiner och system, med en minimal böjningsradie på 7,5 eller 10 gånger kabeldiametern. Dessutom uppvisar MULTIFLEX-kablarna enastående oljeresistens och, i den skärmande versionen, utmärkt elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).

TOPSERV 600 VFD och TOPSERV 650 VFD drivkablar, som är TC-ER-godkända och extremt flexibla, är idealiska som strömkablar för servomotorer. Den förtennade kopparflätade skärmen ger betydande skydd mot elektromagnetisk störning. Dessutom har den specialutformade TPE-omslaget hög motståndskraft mot olja, kylvätskor och nötning, vilket gör dem perfekta för industriella tillämpningar som kabelsläp eller öppna installationer.

Både MULTIFLEX- och TOPSERV-kablarna har varit tillgängliga sedan 2016 och har bevisat sin prestanda i olika applikationer med varierande krav. Detta ger tillverkare som riktar sig mot den amerikanska marknaden en pålitlig lösning som uppfyller internationella standarder. I samarbete med sina kunder utvecklar HELUKABEL även skräddarsydda lösningar för specifika applikationer, från specialtillverkade kablar till helt färdiga och klara att installera kabelsläp från EKD Systems.

Nyfiken? Upptäck våra högflexibla kablar med TC-ER-godkännande nu!

Besök vår produktguide.

tillbaka