Oöverträffad prestanda: HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE godkänd för långvarig användning i dricksvatten

HELUKABEL lanserar en uppgraderad version av HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE med utökade godkännanden

Filling system and water in a water glass

I sin senaste satsning på innovation, presenterar HELUKABEL en betydande uppgradering av sin HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE. Den här nyutvecklade versionen, som först såg dagens ljus 2021, stoltserar nu med ytterligare godkännanden för användning i dricksvatten. Detta tillägg breddar dess användningsområden markant, vilket gör den lämplig inte bara för livsmedels- och dryckesindustrin utan även för en rad andra applikationer där vattenresistens är avgörande.

Med en design som täcker ett spänningsområde på 450/750 V, behåller kabeln sina imponerande egenskaper under vatten. Det hållbara yttre höljet, framställt av en särskild tvärbunden sammansättning, är avsett för långsiktig användning i en mängd miljöer, från dricksvatten till salt- och klorvatten. Den klarar dessutom djup på upp till 600 meter. Detta gör HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE till den perfekta lösningen för en mängd olika behov, såsom kablar för nedsänkbara pumpar, strömförsörjning till sensorer och motorer i tillverkningsanläggningar, samt användning i fiskdammar, akvakultur, nöjesparker och till och med inom halvledartillverkning.

Ett viktigt tillskott i utvecklingen är inkluderingen av godkännandet enligt KTW BWGL, en bedömningssstandard för plast och andra organiska material som kommer i kontakt med dricksvatten. Det var i mars 2019 som det tyska naturvårdsverket (UBA) publicerade nya regelverk för material och produkter som kommer i kontakt med dricksvatten. Reglerna gäller material och produkter som säljs på den tyska marknaden. Detta certifikat, som kompletterar det redan existerande W270-godkännandet från den tyska organisationen för gas och vatten (DVGW), stärker kabelns status som en hygieniskt säker produkt. Dessutom är HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE nu även godkänd för användning i Italien och Polen, tack vare DM 174 och PZH-certifieringarna.

Kabeln är tillgänglig i dimensioner från 1 till 2,5 mm² och anpassad för olika installationsbehov. Den är lämpad för fasta installationer i omgivningstemperaturer från -40 till +80 grader Celsius och för tillfälliga installationer mellan -25 och +50 grader Celsius. Med en maximal driftstemperatur för ledaren på 90 grader Celsius, garanterar HELUPOWER AQUATIC-750-BLUE en pålitlig och långvarig prestanda under de mest krävande förhållandena.

Denna undervattenskabel med sina omfattande godkännanden erbjuder en hög säkerhetsnivå och hållbarhet. Dess förmåga att fungera i olika vattentyper minimerar behovet av mångfaldiga kablar, vilket effektiviserar lagring och hantering.

tillbaka